ПрАТ "ПЛУТОН"

Код за ЄДРПОУ: 23795568
Телефон: +38 (061) 220-4811; +38 (061) 220-4812
e-mail: deo@pluton.zp.ua
Юридична адреса: м.Запоріжжя пр.Леніна,75
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) Товариство було засноване в 1992 роцi i зареєстроване пiд назвою НВО Елтiс Ко.Лтд. Iсторiя нашого пiдприємства почалася з розробки та виробництва випрямлячiв для мiського електричного транспорту i метрополiтену, а також дослiджень в цiй галузi.
Була розроблена унiфiкована серiя перетворювачiв для тягових пiдстанцiй мiського транспорту та метрополiтену. Розроблено серiя випрямлячiв на сучаснiй елементнiй базi. Випрямлячi успiшно пройшли повний комплекс квалiфiкацiйних i типових випробувань, включаючи тепловi випробування i дослiди короткого замикання.

Вперше, на пiдстанцiях мiського електричного транспорту, нами була впроваджена мiкропроцесорна технiка - ми розробили мiкропроцесорнi контролери системи управлiння та дiагностики випрямлячiв, якими i сьогоднi комплектуються наше обладнання.

У 1996 роцi компанiя отримала назву ЗАТ Плутон. З цього часу обчислюється наша новiтня iсторiя.

У 1999 роцi ЗАТ Плутон почало освоювати новi напрямки в електротехнiцi, такi, як привiд змiнного струму та АСУ ТП.

Розробка розподiльчих пристроїв нового поколiння

У 1996 роцi нашi iнженери приступили до розробки розподiльних пристроїв постiйного струму нового поколiння серiї РУ-600 i РУ-825 для тягових пiдстанцiй мiського електричного транспорту та метрополiтену. Метою розробки було створення малообслуговуванi автоматизованого комплексу, що виключає участь людини в операцiях управлiння, перемикання обладнання тягової пiдстанцiї. Ми пройшли кiлька етапiв розробки. Починали з перекомпонування РУ, використовуючи швидкодiючi вимикачi постiйного струму типу ВАБ i роз'єднувачi РВР (РВК), додаючи сервоприводи МЕВ. Потiм у розподiльчих пристроях були застосованi роз'єднувачi, здатнi, на нашу думку, зробити революцiю в технiцi розподiлу постiйного струму - це роз'єднувачi серiї EDT та EST виробництва ФРН, якi ми сьогоднi використовуємо у своїх розподiльчих пристроях.

В якостi основного захисного апарату був застосований швидкодiючий високонадiйний вимикач виробництва компанiї Secheron (Швейцарiя), це дозволило виконати комiрку розподiльчого пристрою постiйного струму з мiнiмальними габаритними розмiрами. В якостi системи управлiння ми застосували промисловi контролери австрiйської фiрми Bernecker i Райнер.
У 2003 роцi почалося впровадження розподiльних пристроїв в експлуатацiю. У Київському метрополiтенi була пущена перша тягова пiдстанцiя з обладнанням нового поколiння (станцiя Сирець). Наше пiдприємство було першим пiдприємством-виробником на пострадянському просторi, що почав впровадження на тягових пiдстанцiях метрополiтену сучасних комутуючих компонентiв, технологiй, засобiв автоматизацiї та електронних захистiв свiтового рiвня.

У 2004 роцi за розробку нового поколiння розподiльчих пристроїв для тягових пiдстанцiй ми отримали диплом виставки Елком Україна 2004 за кращу розробку в областi розподiлу енергiї до 1000 В (розподiльчий пристрiй нового поколiння серiї РУ-825 для метрополiтену).
Знаковi проекти в мiському електричному транспортi та метрополiтенi

1994 рiк - поставка випрямлячiв для тягових пiдстанцiй Люблiнської лiнiї Московського метрополiтену (6 пiдстанцiй);

1995 рiк - поставка партiї випрямлячiв для реконструкцiї тягових пiдстанцiй р. Москви;

1996 - 1999 р.р. Пуски тролейбусних лiнiй у мiстах Уфа, Ашгабат, Бобруйськ, С.-Петербург, Строгiно, Рибiнськ, Москва, Київ, Химки, Запорiжжя, Могильов, Мiнськ та iн

1999 рiк - комплектна поставка обладнання для другої черги лiнiї швидкiсного трамвая у м. Кривий Рiг;
1999 рiк - комплектна поставка обладнання для тягових пiдстанцiй та депо першої черги Московського монорейки;

2000 рiк - поставка випрямних агрегатiв для лiнiї Ташкентського метрополiтену;

2002 рiк - розроблена серiя випрямлячiв з мiкропроцесорними системами дiагностики та управлiння;
2002 рiк - розроблений повний комплект розподiльчого та тунельного устаткування постiйного струму 825 для метрополiтенiв.

2003 рiк - впроваджена нова розробка систем управлiння вентиляторами головного провiтрювання метрополiтенiв ШСАУВ, яка постiйно модернiзується i поставляється в метрополiтени Харкова, Києва, Мiнська до теперiшнього часу;

2004 рiк - поставка комплекту обладнання нового поколiння i розподiльчих РУ-600 для тягової пiдстанцiї мiського електротранспорту № 89 в Києвi;
2004 рiк - поставка комплекту обладнання та розподiльчих РУ-825 на тягову пiдстанцiю станцiї Сирець Київського метрополiтену;

2005 рiк - поставка обладнання та розподiльчих РУ-825 на тяговi пiдстанцiї Мiнського та Київського метрополiтенiв, впровадження в дослiдну експлуатацiю системи телемеханiки, що використовує для передачi iнформацiї канали GPRS мобiльних операторiв;

2006 рiк - поставка обладнання для тягових пiдстанцiй Київського (Вирлиця) та Харкiвського метрополiтенiв;

2007 рiк - поставка обладнання для тягових пiдстанцiй мiського електротранспорту м. Київ;
2007 рiк - поставка обладнання на тяговi пiдстанцiї Мiнського метрополiтену;
2007 рiк - поставка пiдстанцiй 3,3 кВ залiзничного транспорту (2 пiдстанцiї);

2008 рiк - поставка обладнання на тягову пiдстанцiю станцiї Червоний хутiр i будуються тяговi пiдстанцiї Київського метрополiтену Демiївська, Голосiївська, Василькiвська;
2008 рiк - поставка тунельного обладнання для потреб С-Петербурзького метрополiтену;

2007-2009 рр.. - Постачання, монтаж, пусконалагоджувальнi роботи сумiщених тягово-знижувальних пiдстанцiй для метрополiтену, що будується р. Алмати (Республiка Казахстан), включаючи КРУ-10 кВ;

2008-2009 рр.. - Постачання, монтаж, пусконалагоджувальнi роботи комплектних тягових пiдстанцiй (включаючи вентиляцiю та кондицiювання, телемеханiку нижнього i середнього рiвня) в Бакинському метрополiтенi (Азербайджанська республiка);

2009 рiк - Поставка обладнання для Митинському-Строгiнської лiнiї Московського метрополiтену.

2010 рiк - Поставка "пiд ключ" 4-х тягових пiдстанцiй для "Кримтролейбус"
2010 рiк - Поставка обладнання для Харкiвського метрополiтену, пуск станцiї "Олексiївська"

2011 рiк - Поставка "пiд ключ" двох тягових пiдстанцiй для Єкатеринбурзького метрополiтену (ст. Ботанiчна, Чкаловська). В даний час проводяться монтажнi та пуско-налагоджувальнi роботи на об'єктах.

Знаковi проекти в областi електроприводних систем i АСУ

2000 - 2002 г. - Джерела живлення власних потреб для газотурбiнних електростанцiй IП-20 IП-40 для ВАТ Мотор Сiч-;
2001 - 2002 р. - Привiд (ПЧ i АСУ) вiдвiдного рольганга НТЛС-1680, ЦГПТЛ, ВАТ "Запорiжсталь";
2002 - Комплект електрообладнання для бурильної установки УБШ-501 АК;
2003 - 2005 г. - Шафи системи автоматичного управлiння вентиляторами головного провiтрювання метрополiтенiв ШСАУВ - понад 60 шт.
2005 - 2006 г. - Подальша гiлка розвитку напрямку ШСАУВ - САУ-Н,. САУ-СН, друге поколiння ШСАУВ бiльше 16 шт;
2004 - ПЧ i АСУ для приводу потужнiстю 315 кВт, вентиляторiв повiтронагрiвачiв доменної печi - VSI-PN-640I380 - 2 шт. для ВАТ Запорiжсталь;
2005 - Автоматизований, частотно-регульований, двома двигунами асинхронний електропривод антени радiолокатора (2 ПЧ i АСУ). Замовник - завод Iскра;
2004 - 2006р. - Проект по приводам i АСУТП установки Койлбокс. Замовники: канадська фiрма Люк i ВАТ Запорiжсталь.
2004 - 2009р. - Тяговi комплектнi електро-приводи (змiнного та постiйного струму) штовхачiв вагонiв (усього 10 комплектiв).
2004 - 2008р. - Системи збудження синхронних генераторiв i двигунiв - 16 комплектiв.
Приводи i АСУ одиничних поставок: пiдйомно-поворотного стола, манiпулятора газового рiзання, вентиляторiв колпаковие печей, дозаторiв доменної печi, систем забезпечення мiкроклiмату та iнших.

2010 - Системи автоматичного управлiння розвантажувальним комплексом доменної печi з перетворювальними силовими пристроями (Сурков)
В звiтному перiодi важливих подiй розвитку (в тому числi злиття , подiл, приєднання, перетворення, видiл) не було.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Безперервне та ефективне функцiонування ЗАТ "ПЛУТОН" забезпечується завдяки чiтко спланованiй органiзацiйнiй структурi. Завдяки розширенню адмiнiстративно-виробничої бази ЗАТ Плутон вдалося змiцнити свiй виробничий сектор: складальнi дiлянки, зварювальне виробництво, дiлянка друкованих плат, дiлянка упаковки, лабораторiю типових випробувань, обладнану рiзним сучасним випробувальним обладнанням, включаючи вiбростендi, камери тепла i холоду, iншi стенди рiзного призначення.
В даний час чисельнiсть спiвробiтникiв ЗАТ Плутон складає бiльше 200 осiб. 50% - iнженери та управлiння, 50% - виробничий персонал. 70% спiвробiтникiв мають вищу освiту, ще 20% - середньо - технiчна.
Система менеджменту якостi ISO 9001
У 2005 роцi ЗАТ Плутон був сертифiкований за системою менеджменту якостi вiдповiдно до мiжнародного стандарту ISO 9001-2002. Наявнiсть у компанiї дiючої системи менеджменту якостi дозволило ефективно управляти роботою компанiєю i успiшно розвиватися.

На пiдприємствi використовується єдина система електронного документообiгу, що охоплює всi пiдроздiли пiдприємства, i автоматизована система розробки i управлiння виробництвом. Це дозволяє значно пiдвищувати ефективнiсть управлiння, здiйснювати швидкий збiр i обробку iнформацiї, забезпечувати чiтку узгодженiсть рiшень, прийнятих на рiзних рiвнях управлiння i в рiзних структурних пiдроздiлах.
Змiни в органiзацiйнiй структурi у вiдповiдностi з попереднiм звiтним перiодом не було.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiй, щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб протягом звiтного року до Емiтента не надходило.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Керуючись Законом України вiд 16.07.99 р. № 996-XIV "ПРО бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", затверджених Мiнфiном України положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку, iнструкцiями та iншими нормативними актами, що регулюють порядок ведення бухгалтерського облiку, складання i подання фiнансової звiтностi, виконуючи вимоги, передбаченi Статутом пiдприємства, з метою отримання прибутку i задоволення матерiальних та iнших соцiальних потреб працiвникiв пiдприємства, наказом № 1 вiд 05.01.2011 року , затверджена облiкова полiтика Товариства. Облiкова полiтика направлена на здiйснення органiзацiйних заходiв щодо порядку ведення бухгалтерського облiку на пiдприємствi, складання та подання звiтностi.
Створення органiзацiйної основи бухгалтерського облiку на пiдприємствi належать до компетенцiї засновникiв закритого акцiонерного товариства "Плутон", i
передбачає встановлення вiдповiдних обов'язкiв його керiвника та працiвникiв бухгалтерiї:
1. Для забезпечення ведення бухгалтерського облiку на пiдприємствi i на виконання п. 4 ст. 8 Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" установити з 1 сiчня 2007 року у ЗАТ "Плутон" наступну форму органiзацiї бухгалтерського облiку:
1.1. Бухгалтерський облiк здiйснюється бухгалтерiєю пiдприємства, яку очолює головний бухгалтер.
1.2. Кiлькiсний та якiсний склад бухгалтерiї визначається штатним розписом i затверджуються окремим наказом керiвника пiдприємства. 2.Установити, що права i обов'язки головного бухгалтера i всiх посадових осiб бухгалтерiї визначаються Законом України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", затвердженими цим наказом i посадовими iнструкцiями.
2.1. Вiдповiдно до п. 7 ст. 8 Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", головний бухгалтер пiдприємства.
2.1.1. Головний бухгалтер забеспечує дотримання на пiдприємствi встановлених єдиних методологiчних засад бухгалтерського облiку, складання i подання у встановленi строки фiнансової звiтностi;
2.1.2. Органiзує контроль за вiдображенням на рахунках бухгалтерського облiку всiх господарських операцiй;
2.1.3. Бере участь в оформленнi матерiалiв, пов'язаних з нестачею та вiдшкодуванням втрат вiд нестачi, втрат i псування цiнностей пiдприємства;
2.2. Розпорядження головного бухгалтера, що стосуються здiйснення бухгалтерського облiку на пiдприємствi, є обов'язковими до виконання всiма працiвниками пiдприємства.
2.3. Головний бухгалтер несе особисту вiдповiдальнiсть за органiзацiю i ведення облiку перед керiвником пiдприємства.
2.3.1. При вiдсутностi головного бухгалтера вищезазначенi обов'язки i вiдповiдальнiсть покладаються на його заступника.
2.3.2. Вiдповiдальнiсть iнших працiвникiв бухгалтерiї регулюється посадовими iнструкцiями, якi затверджуються керiвником пiдприємства.
3. З метою забезпечення достовiрностi даних бухгалтерського облiку та звiтностi проводити iнвентаризацiю майна i фiнансових зобов'язань згiдно зi ст. 10 Закону України вiд 16.07.99 р. № 996-ХI "ПРО бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", а також iншими нормативними документами.
3.1. Iнвентаризацiя активiв i зобов'язань, пiд час якої перевiряються їх наявнiсть та документальне пiдтвердження, стан проводиться перед складанням рiчної фiнансової звiтностi пiдприємства. Орiєнтовно з 1 жовтня по 1 грудня, в обов'язковому порядку. Точний час i порядок її проведення, вiдповiдальнi особи визначаються керiвником пiдприємства окремим письмовим розпорядженням (наказом).
3.2. У всiх iнших випадках об'єкти i перiодичнiсть проведення iнвентаризацiї
визначаються керiвником пiдприємства на пiдставi чинного законодавства по мiрi необхiдностi. Час i перелiк об'єктiв iнвентаризацiї визначаються окремим письмовим розпорядженням (наказом) керiвника пiдприємства.
3.3. Для проведення iнвентаризацiйної роботи затвердити постiйно дiючу iнвентаризацiйну комiсiю у складi: комерцiйний директор Овсяникер Д.Є. - голова комiсiї, головний бухгалтер Голєва Т.К. - заступник голови комiсiї, бухгалтер Коцылова В.В. - член комiсiї, бухгалтер Кривоплясова Н.В. - член комiсiї, начальник вiддiлу постачання Алiєв С.М. - член комiсiї
3.3.1. Права, обов'язки та завдання, якi покладаються на членiв постiйно дiючої iнвентаризацiйної комiсiї, визначенi Iнструкцiєю з iнвентаризацiї основних засобiв, нематерiальних активiв, товарно-матерiальних цiнностей, грошових коштiв i документiв та розрахункiв, затвердженої наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 11.08.94 р. № 69.
3.3.2. Додатково до завдань, обумовлених Iнструкцiєю з iнвентаризацiї, на постiйно дiючу iнвентаризацiйну комiсiю покладаються завдання:
- визначення ефективностi застосовуваних на пiдприємствi принципiв, методiв облiкової полiтики;
- проведення робiт з оцiнки активiв i зобов'язань (визначення термiну служби придбаних пiдприємством предметiв, вiдхилення залишкової вартостi об'єктiв основних засобiв i нематерiальних активiв вiд їх справедливої (вартостi).
3.4. Для проведення раптової iнвентаризацiї каси пiдприємства створити комiсiю у складi: головного бухгалтера Голєва Т.К.- голова комiсiї, бухгалтер Коцилова В.В.- член комiсiї, комерцiйний директор Овсяникер Д.Є. - член комiсiї.
3.5. Iнвентаризацiю каси проводити не рiдше одного разу на мiсяць.
4. Загальну вiдповiдальнiсть за ведення податкового облiку покласти на головного
бухгалтера. Закрiпити за окремими працiвниками бухгалтерiї конкретнi ланки облiку.
4.1. Виписку податкових накладних та ведення книг облiку продажу доручити
заступниковi головного бухгалтера Каторгиной I.Ю., книгу придбання -Двулит А.В.
Починаючи з 1 сiчня 2008 року впровадити на пiдприємствi такi форми, методи, норми i процедури, що стосуються облiкової полiтики пiдприємства.
5. Форма облiку.
Застосовувати на пiдприємствi комп'ютерну бухгалтерську програму 1С:Пiдприємство 7.7. Контроль за рiвнем вiдповiдностi регiстрiв облiку, порядку i способу реєстрацiї та узагальнення iнформацiї, передбаченого цiєю комп'ютерною програмою, вимогам законодавства, покладається на головного бухгалтера пiдприємства.
5.1. Для ведення облiку бланкiв суворої звiтностi, видачi (здачi невикористаних) бланкiв вiдповiдним посадовим особам, прийому звiтностi за виданими бланкiв суворої звiтностi i їх передачi на зберiгання до архiву пiдприємства призначається бухгалтер Двулит А.В.
5.1.1. Затвердити право пiдпису довiреностей на отримання товарно-матерiальних цiнностей: директор - перша пiдпис, комерцiйний директор - перша пiдпис, головний бухгалтер - друга пiдпис, заступник головного бухгалтера - друга пiдпис.
6. Затвердити розроблений на пiдставi Плану рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов'язань i господарських операцiй пiдприємств i органiзацiй, затвердженого наказом Мiнфiну України вiд 21.12.99 р. № 291, робочий план рахункiв з використанням рахункiв першого, другого i третього порядку.
6.1. Використовувати для узагальнення iнформацiї про витрати пiдприємства рахунки класу 9 "Витрати виробництва" i рахунки класу 8 "Витрати за елементами".
7. Органiзувати аналiтичний облiк руху товарно-матерiальних цiнностей таким чином за пiдроздiлам: у бухгалтерiї в кiлькiсно-сумарному виразi;
- на складах - у кiлькiсному виразi;
- в цехах i на дiльницях - у кiлькiсному вимiрi.
8. На пiдприємствi використовувати таку методику бухгалтерського облiку:
8.1. До основних засобiв вiдносити матерiальнi активи, очiкуваний строк корисного використання (експлуатацiї) яких бiльше одного року.
8.1.1. Фактичнi витрати на ремонт основних засобiв включати до складу витрат виробництва, на пiдставi чинного законодавства.
8.1.2. Нарахування амортизацiї за основними засобами здiйснювати прямолiнiйним методом.
8.1.3. Переоцiнку основних засобiв робити, якщо їх залишкова вартiсть
бiльш нiж на 10 % вiдрiзняється вiд справедливої вартостi на дату балансу.
8.1.4. Лiквiдацiйну вартiсть об'єктiв основних засобiв не розраховувати i в цiлях нарахування амортизацiї прийняти рiвною нулю.
8.2. Термiн використання нематерiальних активiв визначати по кожному об'єкту окремо в момент його зарахування на баланс пiдприємства, виходячи з:
- термiну використання нематерiальних активiв;
- передбачуваного морального зносу, правових або подiбних обмежень
щодо строкiв використання та iнших факторiв.
8.2.1. Амортизацiю нематерiальних активiв здiйснювати прямолiнiйним методом.
8.2.2. Здiйснювати переоцiнку за справедливою вартiстю тих нематерiальних активiв, щодо яких iснує активний ринок.
8.3. Вважати матерiальнi активи зi строком корисного використання (експлуатацiї) бiльше одного року вартiстю до 1000 грн. малоцiнними необоротними матерiальними активами (МНМА).
8.3.1. Амортизацiю за МНМА нараховувати у першому мiсяцi використання об'єкта в розмiрi 100 % його вартостi, що амортизується, у мiсяцi їх вилучення з активiв (списання з балансу) внаслiдок невiдповiдностi критерiям визнання активом.
8.4. Матерiальнi активи, якi використовуються не бiльше одного року, вважати малоцiнними i швидкозношуваними предметами (МШП). Балансова вартiсть таких предметiв при передачi їх зi складу в експлуатацiю списувати на витрати звiтного перiоду. Здiйснювати обов'язкове ведення кiлькiсного облiку таких предметiв в розрiзi матерiально вiдповiдальних осiб до моменту їх повної лiквiдацiї (списання з балансу).
.5. Оцiнку запасiв при вiдпуску у виробництво або iншому вибуттi здiйснювати за методом ФIФО.
8.6. Оцiнку товарiв у роздрiбнiй торгiвлi здiйснювати за цiнами продажу.
8.7. Транспортно-заготiвельнi витрати, пов'язанi з придбанням запасiв включати в собiвартiсть придбаних запасiв. (п. 9 П(С)БО-9).
Iншi витрати, пов'язанi з придбанням запасiв враховувати окремо на рахунках облiку запасiв.
8.8. Оцiнку ступеня завершеностi операцiй з надання послуг здiйснювати методом вивчення виконаної роботи.
8.9. Величину резерву сумнiвних боргiв розраховувати за методом класифiкацiї дебiторської заборгованостi (iз застосуванням коефiцiєнта сумнiвностi для кожної групи боржникiв).
8.10. Бухгалтерський облiк операцiй з iноземною валютою регулюється Положенням (стандартом) бухгалтерського облiку 21 "Вплив змiн валютних курсiв", затвердженим наказом Мiнфiну україни вiд 10.08.2000 р. № 193 (далi - П(С)БО-21), згiдно з п. 5 якого операцiї в iноземнiй валютi при первинному визнаннi вiдображаються у валютi звiтностi шляхом перерахунку суми в iноземнiй валютi iз застосуванням валютного курсу на дату здiйснення операцiї.
Метод оцiнки балансової вартостi валюти вiдповiдно до п.п. 7.3.6 п. 7.3 ст. 7 Закону про прибуток вести за iдентифiкованої вартостi.
8.11. Величину резерву сумнiвних боргiв розраховувати за методом класифiкацiї дебiторської заборгованостi (iз застосуванням коефiцiєнта сумнiвностi для кожної групи боржникiв). (п. 9 П(С)БО-10)
8.12. Вiдповiдно до вимог П(С)БО-11, створюються резерви забезпечення наступних операцiйних витрат:
- на виплату вiдпусток працiвникам;
- на виконання гарантiйних зобов'язань.
8.13. Встановлена межа суттєвостi для фiнансової звiтностi в розмiрi 1 000 грн. (п. 3 П(С)БО-1.)
Текст аудиторського висновку АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК (ЗВIТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА) щодо повного пакету фiнансової звiтностi
Закритого акцiонерного товариства "Плутон" за 2011 рiк
Нацiональнiй комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку України Звiт щодо фiнансової звiтностi

Вступний параграф

Товариством з обмеженою вiдповiдальнiстю Аудиторська фiрма "Капiтал", свiдоцтво про внесення в Реєстр аудиторських фiрм та аудиторiв № 0150 вiд 26.01.2001, дiю якого продовжено до 04.11.2015р., проведено аудит фiнансової звiтностi компанiї Закрите акцiонерне товариство "Плутон" (код ЄДРПОУ 23795568; мiсцезнаходження органа управлiння: м. Запорiжжя, пр. Ленiна, 75; дата державної реєстрацiї 22.07.1996 р.), яка включає:
Баланс станом на 31 грудня 2011 року,
Звiт про фiнансовi результати за 2011 рiк,
Звiт про рух грошових коштiв за 2011 рiк,
Звiт про власний капiтал за 2011 рiк,
Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi за 2011 рiк.
Фiнансова звiтнiсть компанiї пiдготовлена вiдповiдно до вимог Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку, затверджених Мiнiстерством фiнансiв України.
Аудит було здiйснено вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг, видання 2010 року, та Положення щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку при розкриттi iнформацiї емiтентами та професiйними учасниками фондового ринку, затвердженого рiшенням Державної Комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 19.12.2006 № 1528, i Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики), затверджених рiшенням Державної Комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 29.09.2011 № 1360.


Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу

Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за складання i достовiрне подання цiєї фiнансової звiтностi у вiдповiдностi до Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", положень (стандартiв) бухгалтерського облiку України. Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу охоплює: розробку, впровадження та використання внутрiшнього контролю стосовно пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв, якi не мають суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки; вибiр та застосування вiдповiдної облiкової полiтики, а також облiкових оцiнок, якi вiдповiдають обставинам.

Вiдповiдальнiсть аудитора

Нашою вiдповiдальнiстю є надання висновку щодо цих фiнансових звiтiв на основi результатiв проведеного нами аудиту.
Ми провели аудит вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень.
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриттiв у фiнансовiй звiтностi. Вiдбiр процедур залежить вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрного подання суб'єктом господарювання фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаних облiкових полiтик, прийнятнiсть облiкових оцiнок, виконаних управлiнським персоналом, та оцiнку загального подання фiнансової звiтностi.

Ми розглянули вплив подiй та операцiй вiдомих нам i якi мали мiсце до дати аудиторського висновку. На нашу думку, аудиторськi докази, якi були нами отриманi, є достатнiми i прийнятними для висловлення модифiкованої аудиторської думки.

Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки

До складу поточних зобов'язань за векселями виданими вiднесенi суми у розмiрi 105 371 тис. грн., якi повиннi розкриватись у складi iнших довгострокових зобов'язань, оскiльки строк погашення таких зобов'язань припадає на 2025 та 2029 роки.
При розрахунку фiнансового результату компанiєю не врахованi витрати з податку на прибуток у розмiрi 1 930 тис. грн.
Облiковi записи компанiї свiдчать про те, що у звiтному роцi не проведено розрахунок:
- забезпечень для вiдшкодування наступних витрат з виплат вiдпусток працiвникам, обов'язковiсть створення яких передбачена П(С)БО 11 "Зобов'язання",
- витрат з податку на прибуток, вiдстрочених податкових активiв та зобов'язань, що вимагається П(С)БУ 17 "Податок на прибуток".
Станом на 31.12.2011 року у балансi вiдображено дебiторську заборгованiсть за товари, роботи, послуги без врахування резерву сумнiвних боргiв, що не вiдповiдає вимогам П(С)БО 10 "Дебiторська заборгованiсть". Також не проведено нарахування резерву сумнiвних боргiв на iншу дебiторську заборгованiсть.
За нашими пiдрахунками сума забезпечень для вiдшкодування наступних витрат виплат вiдпусток працiвникам повинна складати на кiнець перiоду 500 тис. грн., сума резерву сумнiвних боргiв вiдносно заборгованостi за товари, роботи послуги - 1 041 тис. грн., по iншим оборотним активам - 20 000 тис. грн. Цi суми впливають на чистий дохiд та власний капiтал акцiонерiв.
Вплив не проведення розрахунку вiдстрочених податкових активiв та зобов'язань на фiнансову звiтнiсть не був визначений.
У зв'язку з тим, що ми були призначенi аудиторами компанiї пiсля 31 грудня 2011 року, ми не мали змоги спостерiгати за iнвентаризацiєю запасiв на кiнець звiтного перiоду. У нас не було можливостi впевнитися у кiлькостi запасiв, утримуваних на 31 грудня 2011 року, вартiсть яких вiдображена у балансi у розмiрi 37 557 тис. грн. через виконання альтернативних процедур.
Iнформацiя, яка повинна розкриватись у примiтках до фiнансових звiтiв, не повнiстю розкрита (не розкрита iнформацiя про метод амортизацiї основних засобiв, метод облiку фiнансових витрат, метод оцiнки запасiв при їх вибуттi, операцiї з пов'язаними особами та iн.).

Умовно-позитивна думка

На нашу думку, за винятком впливу питань, описаних у параграфi "Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки", фiнансова звiтнiсть вiдображає достовiрно, в усiх суттєвих аспектах, фiнансовий стан Закритого акцiонерного товариства "Плутон" станом на 31 грудня 2011 року, його фiнансовi результати та рух грошових коштiв за 2011 рiк у вiдповiдностi до Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" та положень (стандартiв) бухгалтерського облiку України


Звiт щодо вимог законодавчих i нормативних актiв

Розкриття iнформацiї вiдповiдно до вимог Положення щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку при розкриттi iнформацiї емiтентами та професiйними учасниками фондового ринку, затвердженого рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 19.12.2006 № 1528

Стан бухгалтерського облiку

На пiдставi проведених тестiв можна зазначити, що бухгалтерський облiк в цiлому ведеться товариством у вiдповiдностi до Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку, iнших нормативних документiв з питань органiзацiї бухгалтерського облiку та наказу пiдприємства "Про органiзацiю ведення бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi" вiд 05.01.2011 № 1.
У звiтному перiодi облiкова полiтика компанiї не змiнювалась.

Розкриття iнформацiї про активи

Облiк нематерiальних активiв (визнання, класифiкацiя, оцiнка, амортизацiя тощо) вiдповiдає, в усiх суттєвих аспектах, П(С)БО 8 "Нематерiальнi активи" та облiковiй полiтицi компанiї. Первiсна вартiсть нематерiальних активiв станом на 31.12.2011 року складає 37 тис. грн., сума накопиченої амортизацiї - 37 тис. грн. Данi аналiтичного облiку нематерiальних активiв вiдповiдають даним синтетичного облiку та даним первинних документiв, на основi яких було зроблено записи у регiстрах бухгалтерського облiку.
Облiк основних засобiв та незавершених капiтальних iнвестицiй (визнання, класифiкацiя, оцiнка, амортизацiя тощо) вiдповiдає, в усiх суттєвих аспектах, П(С)БО 7 "Основнi засоби" та облiковiй полiтицi компанiї.
У складi незавершених капiтальних iнвестицiй вiдображена вартiсть виготовлених господарським способом та придбаних компанiєю необоротних матерiальних активiв на загальну суму 17 тис. грн.
Основнi засоби вiдображенi у балансi за iсторичною вартiстю. Амортизацiя основних засобiв нараховується за прямолiнiйним методом, виходячи iз строку корисного використання об'єкту, що вiдповiдає вимогам П(С)БО 7 та облiковiй полiтицi компанiї. До складу основних засобiв компанiя вiдносить активи, строк служби корисного використання яких бiльше одного року та їх вартiсть перевищує 1 тис. грн.
У зв'язку з продовженням кредитного договору обмежено використання основних засобiв вартiстю 9139 тис. грн.
У складi довгострокових фiнансових iнвестицiй врахованi iнвестицiї у закордоннi компанiї. Фiнансовi iнвестицiї оцiненi та вiдображенi у балансi без проведення оцiнки за методом участi у капiталi, що не вiдповiдає вимогам П(С)БО 12 "Фiнансовi iнвестицiї". Оцiнка iнвестицiй на дату балансу за методом участi у капiталi не здiйснена внаслiдок ненадання об'єктами iнвестування фiнансової звiтностi. Пiсля отримання звiтностi вартiсть фiнансових iнвестицiй може змiнитися.
До складу iнших фiнансових iнвестицiй вiднесена вартiсть облiгацiй внутрiшньої державної позики для вiдшкодування сум податку на додану вартiсть, випуск яких вiдбувався вiдповiдно до Постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.05.2010 № 368. Сума довгострокових iнвестицiй завищена на 190 тис. грн., якi повиннi бути зарахованi до складу поточних активiв, оскiльки строк погашення такої суми припадає на 2012 рiк.
Облiк запасiв компанiї (визнання, класифiкацiя, оцiнка тощо) вiдповiдає, в усiх суттєвих аспектах, П(С)БО 9 "Запаси" та облiковiй полiтицi компанiї. Оцiнка запасiв, крiм товарiв, при їх вибуттi здiйснюється за методом собiвартостi перших за часом надходження запасiв (ФIФО). Оцiнка товарiв здiйснюється за цiнами продажу.
Данi аналiтичного облiку запасiв вiдповiдають даним синтетичного облiку та пiдтвердженi даними первинних документiв, на основi яких було зроблено записи у регiстрах бухгалтерського облiку
Облiк дебiторської заборгованостi (визнання, класифiкацiя, оцiнка тощо) вiдповiдає, в усiх суттєвих аспектах, П(С)БО 10 "Дебiторська заборгованiсть". Дебiторська заборгованiсть вiдображена у балансi за первiсною вартiстю. Резерв сумнiвних боргiв не нарахований. За даними облiку компанiї сума резерву сумнiвних боргiв вiдносно заборгованостi за товари, роботи послуги повинна складати на кiнець перiоду - 1 041 тис. грн. Iнша поточна дебiторська заборгованiсть вiдображена за первiсною вартiстю.
До вартостi поточних фiнансових iнвестицiй вiднесено вартiсть облiгацiй внутрiшньої державної позики для вiдшкодування сум податку на додану вартiсть, випуск яких вiдбувався вiдповiдно до Постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.05.2010 № 368, строк погашення яких вiдбудеться у 2011 роцi.
Сума грошових коштiв, вiдображених у балансi на початок 2011 року та на 31.12.2011, пiдтверджена банкiвськими документами.
До складу iнших оборотних активiв включено заборгованiсть за розрахунками з бюджетом за податковим кредитом з ПДВ у розмiрi 36 235 тис. грн. та податковими зобов'язаннями з ПДВ у розмiрi 223 тис. грн. За нашими пiдрахунками сума iнших оборотних активiв завищена щонайменше на 20 000 тис. грн. у зв'язку iз закiнченням строку можливого використати суми податкового кредиту при розрахунках з бюджетом.

Розкриття iнформацiї про зобов'язання

Облiк зобов'язань (визнання, класифiкацiя, оцiнка тощо) ведеться вiдповiдно до П(С)БО 11 "Зобов'язання".
У фiнансових звiтах не нарахованi забезпечення виплат персоналу, що не вiдповiдає вимогам П(С)БО 11 "Зобов'язання" та П(С)БО 26 "Виплати працiвникам". Розмiр власного капiталу станом на кiнець року повинен бути зменшений на суму забезпечень виплат персоналу. За нашими пiдрахунками сума забезпечень для вiдшкодування наступних витрат виплат вiдпусток працiвникам повинна складати на кiнець перiоду 500 тис. грн.
Витрати з податку на прибуток розрахованi без урахування вiдстрочених податкових активiв та зобов'язань, що не вiдповiдає вимогам П(С)БО 17 "Податок на прибуток".
До складу поточних зобов'язань за векселями виданими вiднесенi суми, якi повиннi розкриватись у складi iнших довгострокових зобов'язань у розмiрi 105 371 тис. грн., оскiльки строк погашення таких зобов'язань припадає на 2025 та 2059 роки.
У складi iнших поточних зобов'язань вiдображено податковий кредит з податку на додану вартiсть у розмiрi 1 348 тис. грн., розрахунки з iншими кредиторами - 5 тис. грн., розрахунки з пiдзвiтними особами - 34 тис. грн.

Розкриття iнформацiї про власний капiтал

Власний капiтал компанiї складається iз статутного капiталу, iншого додаткового капiталу, резервного капiталу та нерозподiленого прибутку.
Вiдповiдно до рiшення зборiв акцiонерiв вiд 20.01.2011 (протокол № 1) прибуток, отриманий за наслiдками фiнансово-господарської дiяльностi у 2010 роцi, направлено на поповнення резервного капiталу. Фактично компанiєю не вiдображена у бухгалтерському облiку та фiнансових звiтах ця подiя.

Розкриття iнформацiї про сплату статутного капiталу

Статутний капiтал компанiї складає 806 250 грн. та розподiлений на 43 000 простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 18 грн. 75 коп. кожна.
Статутний капiтал станом на 31 грудня 2011 року сплачено повнiстю.

Розкриття iнформацiї щодо обсягу чистого прибутку

Чистий прибуток компанiї за 2011 рiк, вiдображений у Звiтi про фiнансовi результати, складає 10 609 тис. грн. та визначений згiдно з вимогами положень (стандартiв) бухгалтерського облiку, за винятком впливу питань, про якi йдеться у параграфi "Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки".


Розкриття iнформацiї про подiї, якi вiдбулися протягом звiтного року та можуть вплинути на фiнансово-господарський стан емiтента та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв

На наш запит вiдносно особливої iнформацiї управлiнський персонал компанiї повiдомив, що у 2011 роцi:
не вiдбувались змiни власникiв, яким належить 10 i бiльше вiдсоткiв статутного капiталу,
не приймалися рiшення про утворення, припинення його фiлiй, представництв,
не порушувалися справи про банкрутство емiтента, не виносились ухвали про його санацiю,
не приймалися рiшення вищого органу емiтента або суду про припинення або банкрутство емiтента, про розмiщення цiнних паперiв на суму, що перевищує 25 вiдсоткiв статутного капiталу,
не приймалися рiшення про зменшення статутного капiталу,
не отримувались позики або кредити на суму, що перевищує 25 вiдсоткiв активiв,
не мали мiсце факти лiстингуIделiстингу цiнних паперiв на фондовiй бiржi,
не приймалися рiшення про викуп власних акцiй,
не вiдбувалась змiна складу посадових осiб.

Аналiз фiнансового стану компанiї

Фiнансово - майновий стан компанiї (стiйкiсть, ефективнiсть, лiквiднiсть, залежнiсть вiд iнвесторiв та кредиторiв) характеризується показниками платоспроможностi та фiнансової стiйкостi.
Коефiцiєнт негайної лiквiдностi (вiдображає частину поточних зобов'язань, якi можуть бути перекритi за рахунок грошових коштiв та реалiзацiї короткострокових цiнних паперiв) на кiнець звiтного перiоду складає 3,22 пунктiв. Тобто, грошових коштiв компанiї на 31.12.2011 достатньо для негайного погашення четвертої частини поточних зобов'язань. Для здiйснення своєчасних розрахункiв за своїми поточними зобов'язаннями, компанiя має достатньо коштiв, адже на 1 гривню поточних зобов'язань припадає 6,86 гривень поточних активiв. Значне перевищення коефiцiєнту викликано надмiрною сумою грошових коштiв на рахунку в банку.
Аналiз фiнансової стiйкостi компанiї дає змогу зробити висновок про збереження запасу мiцностi у звiтному роцi. Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi дорiвнює 0,39 при рекомендованому значеннi вiд 0,25 до 0,5, тобто в межах норми, що свiдчить про незалежнiсть товариства вiд зовнiшнiх кредиторiв.
Коефiцiєнт покриття зобов'язань власним капiталом у звiтному перiодi складає 1,57 пункти. Це вказує на недостатню спроможнiсть компанiї профiнансувати залученi кошти за рахунок коштiв, вкладених в активи компанiї.

Розкриття iнформацiї вiдповiдно Вимогам до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiс емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики), затверджених рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 29.09.2011 № 1360

Iнша вiдповiдальнiсть аудитора

Iншою вiдповiдальнiстю є висловлювання думки щодо iншої iнформацiї, розкриття якої вимагається рiшенням Державної Комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 29.09.2011 № 1360.
Перевiрка iншої iнформацiї проводилась на пiдставi МСА 720 "Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть". Для отримання розумiння наявностi суттєвої невiдповiдностi або викривлення фактiв мiж iншою iнформацiєю та перевiреною аудитором фiнансовою звiтнiстю виконувались запити персоналу компанiї та аналiтичнi процедури.

Вiдповiднiсть вартостi чистих активiв вимогам чинного законодавства

Розрахунок вартостi чистих активiв акцiонерних товариств здiйснюється згiдно Методичних рекомендацiй Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку щодо визначення вартостi чистих активiв акцiонерних товариств вiд 17.11.2004 р. № 485. Пiд розрахунковою вартiстю чистих активiв акцiонерного товариства розумiється величина, яка визначається шляхом вирахування iз суми активiв, прийнятих до розрахунку, суми його зобов'язань, прийнятих до розрахунку.
Вартiсть чистих активiв товариства станом на 31 грудня 2011 року складає 86 821 тис. грн. та перевищує розмiр статутного капiталу, що вiдповiдає вимогам статтi 155 Цивiльного кодексу України.

Вiдповiднiсть фiнансової звiтностi, що пiдлягала аудиту, iншiй iнформацiї, що розкривається емiтентом

На нашу вимогу компанiєю не було надано проект звiту про розкриття регулярної рiчної iнформацiї, який буде надаватись до НК ЦПФР. Внаслiдок цього ми не змогли перевiрити вiдповiднiсть фiнансової звiтностi та iншої iнформацiї, що повинна розкриватись емiтентом.

Виконання значних правочинiв

У звiтному перiодi компанiєю не здiйснювались значнi (10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв товариства, за даними останньої рiчної фiнансової звiтностi) правочини та не приймались рiшення про здiйснення таких правочинiв.

Стан корпоративного управлiння компанiї

Протягом звiтного року у ЗАТ "Плутон" функцiонували наступнi органи корпоративного управлiння:
- загальнi збори акцiонерiв,
- дирекцiя Товариства,
- ревiзiйний орган.
Створення служби внутрiшнього аудиту не передбачено внутрiшнiми документами акцiонерного товариства.
Станом на 31.12.2011 р. акцiями товариства володiло три акцiонери.
Формування складу органiв корпоративного управлiння ЗАТ "Плутон" здiйснюється вiдповiдно до роздiлу 8 Статуту, затвердженого 14.06.1996 р., рiшення загальних зборiв акцiонерного товариства, протокол № 1 вiд 14.06.1996 р.
Кiлькiсний склад сформованих органiв корпоративного управлiння вiдповiдає вимогам Статуту та вимогам, встановленим рiшенням загальних зборiв акцiонерiв, протокол № 1 вiд 14.06.1996 р. Статутом передбачено затвердження Положення про дирекцiю акцiонерного товариства, Положення про ревiзiйну комiсiю. На момент здiйснення процедур аудиту такi положення фактично не затверджено.
Щорiчнi загальнi збори акцiонерiв проводились в термiн, визначений Законом України "Про акцiонернi товариства" - до 30 квiтня.
Фактична перiодичнiсть засiдань ревiзiйного органу вiдповiдає термiнам визначеним Законом України "Про акцiонернi товариства" та вимогам Статуту - не рiдше одного разу на квартал.
Протягом звiтного року дирекцiя товариства здiйснювала поточне управлiння фiнансово-господарською дiяльнiстю в межах повноважень, якi встановлено Статутом акцiонерного товариства. Змiн у складi дирекцiї протягом звiтного року не вiдбувалось. Головою виконавчого органу є генеральний директор.
Контроль за фiнансово-господарською дiяльнiстю акцiонерного товариства протягом звiтного року здiйснювався ревiзiйною комiсiєю та ТОВ Аудиторська фiрма "Капiтал" на пiдставi договору № 08I12 вiд 27.01.2012 р. Фактична реалiзацiя функцiй ревiзiйної комiсiї протягом звiтного року пов'язана з перевiркою фiнансово-господарської дiяльностi акцiонерного товариства за 2011 рiк.
За результатами виконаних процедур перевiрки стану корпоративного управлiння можна зробити висновок, що порядок утворення органiв управлiння, їх компетенцiя та порядок органiзацiї роботи вiдповiдають Статуту Товариства та Закону України "Про акцiонернi товариства".

Iдентифiкацiя та оцiнка аудитором ризикiв суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства

Iдентифiкацiя та оцiнка ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства проводилась вiдповiдно до МСА 240 "Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi".
Пiд час аудиту ми не знайшли фактiв та тверджень про шахрайство, якi б могли привернути нашу увагу. На нашу думку, заходи контролю, якi застосував та яких дотримувався управлiнський персонал компанiї для запобiгання й виявлення шахрайства, є вiдповiдними та ефективними.


Аудит проводився на пiдставi договору вiд 27.01.2012 № 08I12, у строк з 06.02.2012 по 03.03.2012.


Аудитор ТОВ Аудиторська фiрма "Капiтал" I.Г. Дядюра ____________
(Сертифiкат аудитора № 005338 серiї "А" вiд 27.06.2002,
чинний до 27.06.2012)

Директор ТОВ Аудиторська фiрма "Капiтал" I.М. Сокол ___________
(Сертифiкат аудитора серiї "А" № 000229 вiд 17.02.1994,
чинний до 13.02.2013)

03 березня 2012 року

69035, м. Запорiжжя, пр. Ленiна, 170-б, прим. № 1, тел. (061) 213-17-45
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Основнi види продукцiї, ринки збуту, основнi клiєнти.
Пiдстанцiї "пiд ключ" для промисловостi, енергетики, електрифiкованого транспорту.
Електропривод постiйного i змiнного струму.
АСУ ТП на пiдприємствах металургiї, енергетики, гiрничодобувної промисловостi, транспорту.
Проектування, виробництво, постачання, монтаж, пуско-налагоджувальнi роботи, сервiсне обслуговування
Основные виды продукции:
АТДП-УХЛ4(2 шафи)
Балластное устройство 220 А, БУ-200
Блок аварийного освещения, БАО
Блок реле тока БРТ-УХЛ4
ВТЕУ1-100I120-УХЛ4
ВТЕУ1-100I230-УХЛ4
ВТМ-КППЧ-2х75-1Т
В-ТПЕД- 1.6к - 825 12П УХЛ4 в составе
В-ТПЕД- 1.6к - 825 М2 -01 УХЛ4
В-ТПЕД- 1.6к - 825 М2 -03 УХЛ4
В-ТПЕД- 3,2к - 825 М1 -01 УХЛ4
В-ТПЕД- 3,2к - 825 М1 -02 УХЛ4
В-ТПЕД- 3,2к - 825 М1 -03 УХЛ4
В-ТПЕД-1,6к-825М2
В-ТПЕД-3,15к-1,65к-УХЛ4 в составе
Выпрям.В-ТПЕД- 1.6к - 825 М 2 УХЛ4 в составе
Выпрямитель В-ТПКД-3,15к-3,3к-12П-УХЛ4, в составе
Высоковольтная панель коммутации
Зарядно-выпрямительное устройство ВТЕУ-100I260-УХЛ
Компенсатор конт.рейки
Комплект UR6-31
Комплект запасных частей оригинального исполнения
Комплект телемеханiчного обладнання "АГАТ"
Контактор XMS-40 15 010 110 1 0 А 00 у комплектi
КРП КРУ-0,23 кВ-УХЛ4 в составе:
КРУ КРУ-0,23 к
КРУ КРУ-0,23 к( пр. розпод РУ-0,23к-16 шаф)
КРУ КРУ-0,4 кВ
КРУ КРУ-0,4 кВ( пр. розпод РУ-0,4к-12 шаф)
КРУ переменного тока КРУ-0,4 кВ в составе
КРУ-10 кВ серiї NEX-10-20
Модуль MWAIMWA-Baugruppe
Модуль тормозных резисторов
Панель защиты от перенапряжений А7
Панель лiчильникiв №1
Панель лiчильникiв №2-4
Панель управления и регулирования низковольтная
Панель225х560
Переносний пристрiй для зняття параметрiв DELL
Пост секционирования ПСК-3,3 к-3,0к
Пост сцепщика ПС1
Пост сцепщика ПС2
Пост сцепщика ПС3
ППКД2 У1
ППКЛ2 У1
ППТЭ-250-460-УЗ
ПР11-3078-УХЛ4
Пристрiй розподiльний АТДП-УХЛ4
Релейна шафа
РУ 825 ШП-УХЛ4 шкаф подключений
РУ- 825З-УХЛ4
РУ- 825К-УХЛ4
РУ- 825ЛР
РУ- 825ЛР-М
РУ- 825ЛР-Р
РУ- 825ЛР-Р-УХЛ4
РУ 825Л-С-С-УХЛ4
РУ- 825Л-УХЛ4
РУ- 825ОШ
РУ- 825ОШ-Д-П-УХЛ4
РУ- 825Р-УХЛ4
РУ 825Т-С-С-УХЛ4
РУ UNIGEAR ZS1
РУ-600З-Д-УХЛ4
РУ-600Л-Д-УХЛ4
РУ-825 К-С-С-УХЛ4
РУ-825З-С-П-УХЛ4
РУ-825ЛР-М-Л-УХЛ4
РУ-825ЛР-М-П-УХЛ4
РУ-825ОШ-Д-П-УХЛ4
РУ-825ПК- Л-УХЛ4
РУ-825ПК-П-УХЛ4
РУ-825Р-С-С-УХЛ4
РУ825ШП-УХЛ4
РУЗ-3,15к-1,65к-Д-С-УХЛ4
РУК-3,15к-1,65к-Д-Л-УХЛ4
РУК-3,15к-1,65к-Д-П-УХЛ4
РУК-3,15к-1,65к-Д-С-УХЛ4
РУЛ-3,15к-1,65к-Д-С-УХЛ4
РУРВ
СБ РУ-825ЛР-М-УХЛ4
Секция преобраз В-ТПЕД- 1.6к - 825 М2 -УХЛ4
Силовой блок АНАП 435412.001
УБП 220I60-5-УХЛ4
УК-05-0,4-150,У3
УК-05-0,4-80-УХЛ4
УК-07-0,4-250,У3
Устр-во распр. РУР-4,0к-1,65к-Д-С-УХЛ4
Устройство защиты УЗП 4560
Устройство контроля изоляции
Устройство распр. РУ-825ПР-Л-УХЛ4
Устройство распр. РУ-825ПР-П-УХЛ4
Шафа вихiдних клемникiв
Шафа власних потреб ШСН- УХЛ4
Шкаф с предохранителями, ШП
Шкаф телемеханики СТП ТМ -0101
Шкаф телеуправления РУ - 10 кв
Шкаф ШПЧ-КППЧ 2х75-1Т
ШОН -УХЛ4
ШОТ-УХЛ4
ШПЧ-КППЧ-2х75-1Т
ШС- УХЛ4
ШСАУВ-45МЗ-УЗ(код класс.31.20.31.730.070)
ШСТМ-ПП-0104008
ШСТМ-ПП-0104009
ШСТМ-ТП-0101031
ШСТМ-ТП-0101032
ШСТМ-ТП-0101038
ШСТМ-ТП-0101039
ШСТМ-ТП-0101040
ШСТМ-ТП-0101042
ШС-УХЛ4
ШТЗ-УХЛ4
ШТМ-ПП-010405
ШТМ-ПП-010406
ШТМ-ППД-0105014
ШТМ-ТП-0101008
ШТМ-ТП-0101009
ШТМ-ТП-0101010
ШТМ-ТП-0101011
ШТМ-ТП-0101012
ШТМ-ТП-0101013
ШТР 25020
ШУЗ-В-0403А-УХЛ4
ШУЗ-В-0406В-УХЛ4
ШУЗ-С-УХЛ4
Щит зняття потенцiйної дiаграми
Щит ЗПС
Щит постоянного тока, ЩПТ-24
Щит СЦБ в составе
ЩПТ -220 (шафи пост.струму ШПТ-220-4 шт)
ЩПТ -230-УХЛ4
основнi ринки збуту та основних клiєнтiв
Україна , страни СНГ.
Основними ринками збуту є Росiя, Бiлорусь,Вiрменiя,Грузiя та iншi країни СНД;
Товариство бере участь у всiх тендерах на поставку продукцiї й послуг профiлю нашого пiдприємства, якi проводяться державними органiзацiями рiзних країн.
Конкуренцiя в галузi, особливостi продукцiї (послуг) емiтента.
Уровень конкуренции-
Производство электромашин и оборудования (эл.моторы, генераторы, трансформаторы, лампы, изоляция, аккумуляторы и т.п.) на международном уровне - средний
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування Придбання за 5 рок.- 10370,00 тыс грн.
Iнвестицiї пов*язанним сторонам - 112,0 тис грн ;
Протягом 2007-2011 року вiдчужень активiв не вiдбувалось.
Значних iнвестицiй та придбань пов"язаних з господарською дiяльнiстю у майбутньому товариство не планує.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Основнi засоби та нематерiальнi активи зараховуються на баланс пiдприємства по первiснiй вартостi з подальшим нарахуванням амортизацiї, яка нараховується щомiсячно з використанням прямолiнiйного методу, з метою списання вартостi активiв на витрати протягом строку корисного використання об'єкту. Одиницею облiку основних засобiв є об'єкт основних засобiв пiдприємства.
На терiторiї розмiщено :адмiнiстративний корпус, цехи.
Основнi засоби знаходяться за мiсцемзнаходження Товариства.

На кiнець 2011 року основнi засоби врахованi на балансi товариства в сумi по первiснiй вартостi)15075 тис.грн. Знос складає -7017 тис. грн. Нараховано амортизацiї за 2011 рiк 1445 тис. грн.
Згiдно облiкової полiтики Товариства строк експлуатацiї будiвель та споруд складає вiд 25 до 40 рокiв, обладнання виробничого призначення - 8 рокiв, транспортних та iнших основних засобiв - 5 рокiв.
Протягом 2011 року надiйшло основних засобiв на суму 644 тис. грн. На Коефiцiєнт оновлення ОЗ становить 4,63%,ступiнь зносу основних засобiв 46 %.Коефiциент вибуття -0%
Ступiнь використання основних засобiв 100%
Значних змiн основних засобiв у 2011 роцi не було.
Основних засобiв, щодо яких iснують передбаченi чинним законодавством обмеження права власностi, оформлених пiд заставу, а також тих, що тимчасово не використовуються товариство не має.
Переданих в аренду основних засобiв не має.
Утримання основних засобiв у робочому станi вимагає їхнього поточного обслуговування, а також проведення поточного i капiтального ремонтiв. Всi основнi засоби знаходяться робочому станi у 2010 роцi було проведено реконструкцiю будiвель.У 2011 ремонт основних засобiв не проводилось.
Основних засобiв щодо яких iснують передбаченi чинним законодавством обмеження права власностi, оформлених пiд заставу, а також тих, що тимчасово не використовуються товариство не має.
Умови користування основних засобiв: Об'єкти основних засобiв використовуються за цiльовим призначенням.
Умови користування основних засобiв: будiвлi в задовiльному станi, машини та транспортнi засоби в нормальному технiчному станi, iншi основнi засоби в задовiльному станi.
Будь-яких значних правочинiв що до основних засобiв протягом звiтного року не було.
Екологiчiх питання, що можуть позначитись на використаннi активiв товариства - вiтсутнi.
Планiв що до капiтального будiвництва, розширення або удосконалення основниз хасобiв товариство не має.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Iнформацiя щодо проблем, якi впливають на дiяльнiсть емiтента- вiдсутня.
Ступiнь залежностi вiд законодавчих або економiчних обмежень Товариством не вивчена.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Штрафи ,пенi неустойки i компенсацiї за порушення законодавства Товариство протягом звiтного року не сплачувало.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Основним джерелом надходження коштiв в 2011 роцi традицiйно є виконання експортних контрактiв. Фiнансування пiдприємства ведеться за рахунок власних коштiв та кредитыв банку.
Робочого капiталу достатньо для поточних потреб товариства.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів З огляду на тривалий цикл виготовлення й ремонту авiацiйних двигунiв i продукцiї наземного застосування, перiод висновку контрактiв, а також вимоги замовникiв по строках поставки, виконання бiльшостi контрактiв не укладається в границi одного календарного року. Виконання значної частина контрактiв, укладених в 2011 роцi, буде продовжено в 2012 роцi.
Замовник Росiйська компанiя загальна сума контракту 42976,2 тис. грн. ,контракт виконаний на кiнець року на 78% отримано коштiв 87 % вiд загальної суми .
Замовник Казахстан загальна сума контракту 9148,4 тис. грн. контракт виконаний на кiнець року на 79 %,отримано коштiв 27 % вiд загальної суми .
Замовник Грузiя загальна сума контракту 1358,3 тис. грн. контракт виконаний на кiнець року на 14%,отримано коштiв 37 % вiд загальної суми .
Замовник Вiрменiя загальна сума контракту 28673,2 тис. грн. контракт виконаний на кiнець року на 21 %,отримано коштiв 8 % вiд загальної суми .
Замовник Германiя загальна сума контракту 106,2 тис. грн. контракт виконаний на кiнець року на 100%,отримано коштiв 50 % вiд загальної суми .
Замовник Азербайджан загальна сума контракту 18490,1 тис. грн. контракт виконаний на кiнець року на 0 %,отримано коштiв 46 % вiд загальної суми .
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Сьогоднi ми себе позицiонуємо як компанiя, що володiє традицiями, знаннями, сучасними технологiями в областi перетворювальної технiки, технiки розподiлу електричної енергiї, систем АСУ ТП, систем енергозбереження.
Наша компанiя не зупиняється на досягнутих успiхах, ми постiйно вiдстежуємо запити ринку, аналiзуємо свiтовi тенденцiї, прагнемо бути на вiстрi новiтнiх досягнень науки i технiки в галузi транспорту, електроприводу, АСУ ТП. Iнженери Компанiї ведуть дослiдження в областi створення бездугового швидкодiючого вимикача постiйного струму, ведеться розробка нового поколiння системи монiторингу та захисту тягової мережi спiльно з нiмецькими iнженерами, ведеться розробка модульних пiдстанцiй для мiського електротранспорту.
В даний час розробляється, як новий напрямок, комплект кранового електроприводу. Освоюється виробництво новiтньої серiї преобразовалелей частоти напругою до 690В потужнiстю до 2,5 МВт. Розробляються системи монiторингу силових трансформаторiв для всiх видiв електростанцiй, включаючи атомнi електростанцiї. Спiльно з компанiєю ABB розробляється серiя перетворювальних трансформаторiв для потреб мiського транспорту, серiя розподiльчих змiнного струму середньої напруги 6-10 кВ. Розроблено прилади, тестуючi стан тягових мереж, реєструють аварiйнi режими, аналiзують аварiйнi процеси.
ЗАТ Плутон активно бере участь в спецiалiзованих виставках, де представляє своє обладнання: Громадський транспорт (м. Москва), Exporail (м. Москва), Елком (України), Транстек (м. С.-Петербург ), INNOTRANS (м. Берлiн).
Нашим пiдприємством накопичений передовий досвiд як в розробцi i виробництвi обладнання для тягових пiдстанцiй мiського транспорту, залiзниць i метрополiтену, металургiї, атомних i теплових електростанцiй, так i досвiд впровадження нових передових технологiй на перерахованих об'єктах. Динамiка розвитку ЗАТ Плутон i успiшна робота протягом вже багатьох рокiв доводить, що обраний нами шлях розвитку, орiєнтований багато в чому на європейську i загальносвiтову кооперацiю - є єдино правильним для створення конкурентоспроможної продукцiї, яка вiдповiдає сучасному рiвню розвитку науки i технiки.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Наша компанiя не зупиняється на досягнутих успiхах, ми постiйно вiдстежуємо запити ринку, аналiзуємо свiтовi тенденцiї, прагнемо бути на вiстрi новiтнiх досягнень науки i технiки в галузi транспорту, електроприводу, АСУ ТП. Iнженери Компанiї ведуть дослiдження в областi створення бездугового швидкодiючого вимикача постiйного струму, ведеться розробка нового поколiння системи монiторингу та захисту тягової мережi спiльно з нiмецькими iнженерами, ведеться розробка модульних пiдстанцiй для мiського електротранспорту.
В даний час розробляється, як новий напрямок, комплект кранового електроприводу. Освоюється виробництво новiтньої серiї преобразовалелей частоти напругою до 690В потужнiстю до 2,5 МВт. Розробляються системи монiторингу силових трансформаторiв для всiх видiв електростанцiй, включаючи атомнi електростанцiї. Спiльно з компанiєю ABB розробляється серiя перетворювальних трансформаторiв для потреб мiського транспорту, серiя розподiльчих змiнного струму середньої напруги 6-10 кВ. Розроблено прилади, тестуючi стан тягових мереж, реєструють аварiйнi режими, аналiзують аварiйнi процеси.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Товариство та його посадовi особи стороною в судових справах протягом звiтного перiоду не виступали.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Iнша iнформацiя, яка може бути iстотною для оцiнки iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента: наведена в звiтi iнформацiя є достатньою для оцiни iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента. За наявностi, iнформацiю про результати та аналiз господарювання емiтента за останнi три роки у формi аналiтичної довiдки в довiльнiй формi: аналiтичнi довiдки про результати та аналiз господарювання емiтента за останнi три роки фахiвцями емiтента не складалися.